Menu
Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB sier at norsk økonomi har vist seg robust i turbulente tider. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vekst for DNB i andre kvartal

I andre kvartal tjente DNB 7,8 milliarder kroner. Det er en økning på 1,35 milliarder kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor og bedre enn forventet.

Av NTB | 12.07.2022 07:50:51

Økonomi og næringsliv: Før skatt var resultatet på 10 milliarder, opp fra 8,3 milliarder fra samme periode i fjor.

Høy rente gir gode tider for banken. I netto renteinntekter tjente DNB 11,5 milliarder kroner, opp fra 9,4 milliarder kroner i fjor.

– Vi opplever solid utlånsvekst. Vi har konkurransedyktige priser, og er glade for at så mange kunder velger DNB og Sbanken når de skal kjøpe bolig. Vi har styrket tilbudet overfor de unge, som får våre beste priser og tilgang til egne rådgivere, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i en pressemelding.

Det siste året har renten blitt hevet flere ganger. Dette gjør at banken tjener mer fordi fortjenesten blir større desto høyere rentenivået er. Ved renteoppgang er det i tillegg vanlig at rentenivået i banken settes opp raskere på lån enn på innskudd, skriver DN.

I alt hadde DNB inntekter på 16,3 milliarder kroner. Banken skriver at de er godt posisjonert for videre vekst.

Likevel har uroen i finansmarkedet gitt utslag for aksjekursen til banken. En aksje ligger nå på rundt 180 kroner, ned 17 prosent fra toppnoteringen i februar. Da var verdien 217 kroner per aksje.

Kvartalsresultatet var bedre enn det som var ventet på forhånd.

– Igjen viser norsk økonomi seg robust i møte med internasjonal uro. Norsk næringsliv holder farten oppe, og den høye aktiviteten gjenspeiler seg på tvers av alle bankens områder. Vi venter også at norske bedrifters investeringer vil fortsette å vokse, godt over det vi ser i andre land, sier konsernsjef Braathen.

(©NTB)

Flere nyheter: