Menu
KHV
Arkivbilde: Kjell Bua

Vegvesenet svartelister KHV

Karmøy Hage & Vedlikehold (KHV AS) er nå svartelistet av Statens vegvesen. Bakgrunnen er angivelig gjentatte alvorlige brudd på generelle arbeidsvilkår og HMS for de ansatte.

Av Egil M Solberg | 13.04.2018 17:00:11

Karmøyselskapet unnlot å betale de ansatte overtid og flere jobbet nesten et døgn i strekk, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Vegvesenet begrunner ifølge avisa svartelistingen med at selskapet over lang tid har underbetalt de ansatte. I tillegg skal selskapet ha stått for vesentlige brudd på regler for helse, miljø og sikkerhet.

– Hvis vi ikke setter foten ned for brudd på tariffavtaler og bestemmelser i kontraktene, så får vi en nedadgående spiral i bransjen. Det sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet en pressemelding fredag ettermiddag.

– Firmaer som kan vinne mange anbud ved å underbetale ansatte, vil trekke hele bransjen med seg nedover, skriver han.

Svartelistingen innebærer en umiddelbar stans i kontraktsforholdene mellom mellom Statens vegvesen og KHV.

Masseoppsigelser

Dette vil nå kunne få konsekvenser for oppdrag knyttet til de nylig tildelte asfaltkontraktene.

Det skal være første gang at Vegvesenet går til et slikt skritt.

Til Haugesunds Avis forklarer Kvalavåg at rundt 70 prosent av selskapets omsetning i 2017 stammet fra kontrakter med Statens vegvesen.

Han påpeker at utestengelsen vil få store konsekvenser for firmaet.

– En utestengelse vil tvinge selskapet til å gjennomføre masseoppsigelser av i overkant 100 personer, noe som vil få store ringvirkninger, sier Kvalavåg til Haugesunds avis.