reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Her på E6 ved Langset, hovedveien mot Gudbrandsdalen og Østerdalen, er det vanligvis stor trafikk mot påskefjellet fredag før påskeferien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Ingenting å melde

Påsketrafikken i Norge er vanligvis synonymt med køer og forsinkelser. I år er det omtrent ingen utfart, melder Vegtrafikksentralen.

Av NTB | 03.04.2020 18:32:48

Medisin og helse: – Det er veldig lite trafikk. Og det har det egentlig vært de siste ukene, sier Christofa Key-Nilsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen region Øst, til NTB.

På grunn av koronakrisen virker det som de fleste tar påskeferien hjemme i år.

– Jeg håper og tror at folk har forstått hvor viktig det er å holde seg hjemme. I hvert fall ser det ut som det, med tanke på hvor lite trafikk det er, sier Key-Nilsen.

Også på Norges hovedflyplass var det tomme terminaler fredag, skriver NRK.

– Det er mellom 4.000 og 5.000 mennesker som skal fly inn eller ut fra Oslo lufthavn i dag. På en vanligvis stor utfartsdag som denne, skulle over 90.000 passasjerer ha reist. Det er et dramatisk fall i passasjertrafikken på 90–95 prosent, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn.

Tog- og kollektivselskaper har allerede redusert påsketilbudet.

– Normalt ville vi satt opp ekstra kapasitet i påsken, men sånn er det definitivt ikke nå, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: