Menu
Vegard Hansen har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at han hadde vært i samtaler med klubben. Foto: Annika Byrde / NTB

Vegard Hansen klar som ny trener i Kongsvinger

Tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen ble torsdag presentert som ny trener for Kongsvinger og skal lede klubben i 1. divisjon neste sesong.

Av NTB | 24.11.2022 12:36:39

Sport: 53-åringen møter pressen på Gjemselund stadion torsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad og gleder meg. Det føles veldig fint, og jeg tror dette blir både moro og spennende, og jeg tror vi kan jobbe godt sammen, vi som er i KIL nå. Det er en flott gjeng, sier Hansen.

Han har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at Hansen hadde vært i samtaler med klubben.

– Jeg tror ganske mange har hatt en sterk mistanke om at jeg skulle hit, sier trenerprofilen.

– Det er sammensatt, og det har vært mange runder. Det er mange grunner. Først og fremst synes jeg dette er et godt fotballag. Jeg er veldig imponert over måten de har spilt på nå i høst.

Han peker også på måten spillerne har stått sammen på i sesongavslutningen. I tillegg er Hansen opptatt av at KIL er en tradisjonsrik klubb.

Han gleder seg til samarbeidet med KIL-sjef Nystuen.

– Jeg liker han veldig godt, har kjent han i mange år, så jeg tror vi kan jobbe godt sammen. Også er han sånn passe gæern. Det liker jeg, sier Hansen.

Kongsvinger avsluttet årets sesong på imponerende vis og spilte om opprykk til Eliteserien, men i kvalifiseringsfinalen ble det stopp mot Sandefjord.

Hansen ledet Mjøndalen i 16 år, men måtte i sommer forlate klubben etter skuffende sportslige resultater. Siden har 53-åringen jobbet som fotballekspert hos Discovery.

Eirik Mæland har hatt treneransvaret i Kongsvinger den siste tiden. Han gir seg foran neste sesong til tross for den sterke avslutningen.

På spørsmål om hvorfor han takket ja til den nye utfordringen, lyder svaret:

53-åringen har fortid som spiller i klubben og fikk en sesong KIL-drakta i 1998.

(©NTB)