Menu
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum møtte pressen utenfor sin bolig før han senere i dag legger fram statsbudsjettet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vedum om skatteflukt: – Koselig med alle som blir i Norge

Flere milliardærer har flyttet til land med gunstigere skatteordninger. Finansministeren sier han foretrekker at milliardærene blir værende i Norge.

Av NTB | 06.10.2022 07:20:45

Økonomi og næringsliv: Torsdag morgen ble han spurt om han frykter at ytterligere milliardærer flytter fra Norge i lys av regjeringens skattegrep i statsbudsjettet.

– Nei, altså jeg synes det er koselig med alle som blir i Norge, selvfølgelig er det det beste. Men så er det sånn at i Norge har vi hatt et spleiselag. De som har aller sterkest økonomi og mest ressurser, må bidra litt mer, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

– Mange av dem som har bygd seg opp de milliardærverdiene, må tenke på at det er takket være at de har hatt et velfungerende samfunn at man kan gjøre det. Det spleiselaget vi har hatt i Norge, har skapt mye privat rikdom, og det er bra. Er det stor privat rikdom, så er det en god norsk tradisjon at man deler, sier Vedum.

(©NTB)

Flere nyheter: