Menu
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahr Støre under partilederdebatten i Stortingets vandrehall på valgdagen. De to skal snakke sammen på onsdag. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Vedum og Støre skal snakke sammen onsdag

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Ap-leder Jonas Gahr Støre skal snakke sammen onsdag.

Av NTB | 14.09.2021 15:37:18

Politikk: I starten skal de bruke mest tid på å sondere for å avklare en del spørsmål, sier Vedum til NRK.

– Dersom ting går som vi ønsker, vil vi gå inn i mer formelle prosesser inn mot neste helg, sier han.

Det var TV 2 som først meldte om møtet. Ifølge kanalen har Støre tatt initiativ til det som blir det første fysiske møtet mellom de to etter valgseieren, men hvor og til hvilket klokkeslett dette møtet finner sted, er ikke kjent.

– Jeg og Jonas har vært i kontakt med hverandre. Vi snakket sammen i natt, og på SMS i dag. Vi er enige om å møtes i løpet av ikke veldig lang tid, sa Lysbakken.

Mens Arbeiderpartiet ønsker en flertallsregjering med Senterpartiet og SV, har Vedum sagt at han helst vil ha en regjering kun med Sp og Ap.

Støre sa tirsdag at han både har vært i kontakt med Vedum og Lysbakken. Ap-lederen har også planer om å kontakte MDG og Rødt, og han tror regjeringsforhandlinger kan starte i slutten av neste uke.

Det er imidlertid klart at SV-leder Audun Lysbakken ikke skal være til stede. Lysbakken og Støre skal trolig møtes før helgen, sa Lysbakken til NTB tidligere tirsdag.

Flere av partitoppene i Senterpartiet er uenige om de vil ha inn SV eller ikke. Mens nestleder Ola Borten Moe går inn for en mindretallsregjering med Ap, vil parlamentarisk nestleder Kjersti Toppe ha med SV. Sps sentralstyre skal møtes allerede torsdag denne uken for å diskutere saken.

Flere nyheter: