Menu
Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og leder i Sosialistisk Venstreparti Audun Lysbakken i duell om nullutslippssoner under NRKs direktesendte partilederdebatt i Arendal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vedum knallhardt ut mot SV og nullutslippssoner: – Unorsk

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken havnet i full klinsj i duell om nullutslippssoner i norske storbyer.

Av NTB | 16.08.2021 21:52:26

Politikk: En nullutslippssone er en sone i byen der det bare er lov å kjøre inn med kjøretøy som bruker elektrisitet eller hydrogen. Sp-leder Vedum gikk knallhardt ut mot forslaget da han møtte SV-lederen til duell under partilederdebatten i Arendal.

– Det grunnleggende urettferdig at de rikeste som har råd til ny elektrisk Porsche, skal få lov til å kjøre hvor de vil i byen, mens andre som ikke har råd til å bytte ut bilen sin, ikke skal få lov. Det er unorsk. Det skal være likt uansett om du er fattig eller rik, sier Vedum.

Han kaller forslaget dårlig miljøpolitikk og minner om at det var tidligere SV-leder Kristin Halvorsen som i sin tid innførte avgiftsendringen som nær doblet dieselbilsalget i Norge.

SV-leder Lysbakken mener Vedum med vilje overser hvem det er som faktisk kjører bil midt i Oslo sentrum.

– Du er tilhenger av å la kommunene styre selv, men her skal du overstyre. Oslo vil gjøre et forsøk i en liten sone i sentrum. Det er ikke så mange som har parkeringsplass på Aker Brygge, det er mange i dress med dyr bil, sier han.

– Dette er en av de tingene som kan bidra til at byer kan kutte utslipp. FNs klimarapport viser at situasjonen er mer akutt, og folk er bekymret, sier SV-lederen.

(©NTB)

Flere nyheter: