reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener at landets beredskap var for svak i forkant av koronapandemien. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Vedum: Beredskapen var ikke god nok før koronapandemien

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener landets beredskap var for dårlig i forkant av koronapandemien. – For tidlig å evaluere, svarer beredskapsministeren.

Av NTB | 21.04.2020 07:48:02

Politikk: – Vi har ønsket ekstra kapasitet på sykehusene, bedre lokal beredskap, bedre planer for smittevern – bare i tilfelle. Regjeringen har sagt nei til dette, og det har gjort oss for dårlig forberedt på ei krise som denne, sier Vedum til Dagbladet.

Han mener at regjeringen har vært naive og peker på en rekke beredskapsforslag som Senterpartiet har fremmet på Stortinget de siste årene.

– Helt aktivt har de stemt mot forslag om å bedre matsikkerhet, bedre smittevern, sikre helikopterberedskap i Nord-Norge, og sette på plass en total beredskapskommisjon, sier Vedum.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) mener at det er for tidlig å evaluere situasjonen allerede nå.

– Mange vil nå evaluere koronaepidemien. Det skal vi gjøre grundig. Men å gjøre det midt i en krisehåndtering, er verken riktig eller mulig, sier Mæland.

Hun understreker at landet står overfor en helt ny situasjon, og at regjeringen lærer hele tiden.

– Vi kommer garantert til å finne forbedringspunkter og spørsmål der vi kunne prioritert annerledes. Men nå må vi først håndtere, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: