Menu
Stefano Vecchia (til venstre) feirer et mål foran Lerkendal-publikummet 16. mai. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Vecchia-dobbel i Lerkendal-fest – RBK med 3-0 over Sandefjord

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal fikk litt arbeidsro med 3-0 over Sandefjord i Eliteserien fotball. Stefano Vecchia ordnet to mål foran over 20.000 tilskuere.

Av NTB | 16.05.2022 20:01:28

Sport: Den andre seieren denne sesongen sendte RBK opp i ni poeng etter seks kamper. Lerkendal levde opp til ryktet som en sterk 16.-mai-arena. Det var 20.149 tilskuere på tribunene. De fikk se mye av det de ønsker: RBK-mål som ga tre poeng.

Det er svært sjelden det er over 20.000 tilskuere på kamper i Eliteserien. Rosenborg er eneste klubb på øverste nivå med kapasitet til å ta i mot så mange.

Sandefjord skapte veldig lite i Trondheim. RBK vant avslutningsstatistikken 13-4.

– Det er en kamp som svinger litt. Vi gjør mye bra, og å vinne 3-0 i Eliteserien er alltid bra. Vi har ikke sluppet inn mål på hjemmebane på tre kamper. Det er viktig. Likevel er det en del ting som kan bli bedre. Det er mye å gå på, sa RBK-trener Rekdal til Eurosport.

– Vi gjorde ikke det vi hadde planer om. De fikk noen litt billige mål, sa Sandefjords Franklin Nyenetue til Eurosport.

– Det er å angripe, ikke noe annet som gjelder her oppe (i Trondheim), sa Rekdal til Eurosport om planen før andreomgangen.

Taktikken lyktes. Edvard Tagseth ordnet 2-0 med et pent venstrebeinsskudd. Vecchia la så på til 3-0 på straffe etter at Noah Holm ble felt i duell med William Kurtovic.

RBK gikk på 0-3-tap borte mot Strømsgodset i forrige serierunde etter en meget svak kamp i Drammen. Rekdal tok en del av skylden og lovte en tøff treningsuke for sine spillere. Responsen var bra, og Rekdal var en blid mann etter seieren.

Søndag reiser Rekdal «hjem» til Hamar for et møte med sin gamle arbeidsgiver HamKam. Det er klubben han trente opp i Eliteserien i fjor, men hoppet av fra da RBK-tilbudet kom.

Lørdag spiller Sandefjord hjemme mot Lillestrøm.

Stefano Vecchia fintet Lars Markmanrud helt bort før 1-0-målet. Så la han ballen inn ved nærmeste stolpe der Sandfjord-keeper Jacob Storevik ikke kom raskt nok ned.

(©NTB)

Flere nyheter: