Menu
85 kirkeansatte være i streik dersom ikke søndagens meklingen fører fram. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Varsler opptrapping av kirkestreiken

26 nye kirkeansatte blir tatt ut i streik fra torsdag 14. januar dersom søndagens meklingen ikke fører fram. Da vil i så fall 85 kirkeansatte være i streik.

Av NTB | 08.01.2021 16:23:02

Arbeidsliv: Kirkestreiken har pågått siden 12. desember etter brudd i forhandlingene mellom fagforeningene for kirkeansatte og KA hos Riksmekleren.

Per nå er 59 ansatte i streik, men dersom ikke den lovpålagte meklingen søndag fører fram, legger ytterligere 26 kirkeansatte ned arbeidet. Da vil 85 kirkeansatte i Oslo, Nidaros, Borg og Bjørgvin bispedømmer og Kirkerådets sekretariat være i streik fra 14. januar.

I en pressemelding fra Unio KA heter de at de tar ut tre proster, fem prester og to ansatte i Nidaros bispedømme. Også Fagforbundet og Creo trapper opp streiken med nye uttak i Nidaros og Oslo.

I alt ti fagforeninger er i brudd.

En av årsakene til bruddet i forhandlingene og nå i meklingen, er uenighet om hvorvidt en permanent lønnskompensasjon på cirka 60.000 kroner også skal gjelde for nyansatte etter 1. september 2021, eller om arbeidsgiver da skal ha mulighet til å ta i bruk de fem laveste lønnstrinnene, som fagforeningene ønsker fjernet.

(©NTB)

Flere nyheter: