Menu
En mann går ved et flytende svømmebasseng som hjalp badegjester ut i elven Zezere. Både elven og bassenget er nå nesten tomt for vann etter en tørkeperiode i Portugal. Arkivfoto: Sergio Azenha / AP / NTB

Varmeste mai i Portugal på nesten hundre år

Mai måned var den varmeste i Portugal på 92 år. Nesten hele Portugal var rammet av alvorlig tørke i slutten av måneden, ifølge landets meteorologiske institutt.

Av NTB | 09.06.2022 13:01:05

Natur og miljø: Gjennomsnittstemperaturen i Portugal lå på litt over 19 grader i mai, mer enn tre grader høyere enn vanlig for denne måneden, opplyser instituttet IPMA i sin månedlige klimarapport.

Samtidig var den gjennomsnittlige nedbøren i mai på rett under ni millimeter. Det er bare 13 prosent av det som var ventet.

Kombinasjonen av det varme været og den manglende nedbøren førte til at 97 prosent av landet var rammet av alvorlig tørke. Klassifiseringen er bare hakket under ekstrem tørke.

Ifølge forskere kan det populære ferielandet Portugal vente seg enda høyere temperaturer og mindre nedbør i framtiden som følge av klimaendringene.

(©NTB)

Flere nyheter: