Menu
Espen Kofstad varierte under åpningsrunden av PGA-turneringen i California. Her fra sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Erik Johansen / NTB

Variabelt fra Kofstad i utradisjonell PGA-turnering

Espen Kofstad fortsetter å teste ut livet som PGA-spiller. Ujevnt golfspill preget hans åpningsrunde i Truckee i California torsdag.

Av NTB | 14.07.2022 21:10:42

Sport: En uke etter debuten på PGA-touren noterte Kofstad fem birdier, men pådro seg også to bogeyer og én dobbeltbogey på veien. Det ville normalt tatt ham ett slag under par, men denne turneringen skiller seg ut og bruker et annerledes format.

Som årets eneste PGA-konkurranse spilles det etter den såkalte stableford-metoden. Framfor å kåre en vinner med færrest slag over fire runder, blir spilleren med høyest poengsum premiert.

En albatross (tre slag under par) gir åtte poeng, en eagle (to slag under par) gir fem, mens en birdie (ett slag under par) gir to. Par gir null poeng, mens en bogey gir ett minuspoeng.

Meningen med formatet er å belønne spillere som er villige til å ta risiko.

Kofstad noterte fem poeng. Det holder i øyeblikket til en delt 21.-plass. På toppen er Brice Garnett (USA) og Henrik Norlander (Sverige) med 12 poeng hver. Det er fortsatt mange som ikke har gått i gang med torsdagens runde.

Kofstad startet runden på hull ti. Bogeyene kom på det 11. og 13. hullet, mens det ble birdie på hull 12, 14, 15 og senere på hull fire og sju. Kofstads største tilbakeslag kom med dobbeltbogeyen på det 16. hullet.

Oslo-golferen spilte forrige uke sin første PGA-turnering i Kentucky. Etter en strålende siste runde endte han på en 13.-plass med serien 69-66-70-67.

(©NTB)