reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.

Varehandelen får et oppsving

Stemningen nå er veldig god i varehandelen her i landet. Detaljhandelen vokste 13,8 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor. Veksten i verdi var på hele 16,4 prosent.

Av Egil M Solberg | 12.09.2020 10:28:29

Næringsliv: Varehandelen går bedre enn før korona. I flere uker kjøpte nesten ingen klær, i sommer har det vært en økning sammenlignet med i fjor og utover høsten er det ventet ytterligere vekst, skriver NRK.

NHO handel og service organiserer butikker og forretninger over hele landet. De kan fortelle at stemningen nå er veldig god.

Detaljhandelen vokste 13,8 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor. Veksten i verdi var på hele 16,4 prosent, melder kanalen.

Koronakrise og stengte grenser har ført til en vridning i forbruk fra tjenester til varer. Dette har bidratt til sterk vekst i detaljhandelen fra mai måned.

– Det gjelder både faghandel, netthandel og dagligvare, sier administrerende direktør i NHO Handel og service Anne-Cecilie Kaltenbom til NRK.

I SpareBank1 kan de opplyse om 11 prosent nedgang hittil i år, med de tror dette vil ende med kun 5 prosent nedgang ved slutten av året, melder kanalen.

Flere nyheter: