Menu
Jamie Vardy jubler etter å ha scoret for Leicester i borteseieren mot Burnley. Foto: Jon Super, AP / NTB

Vardy tilbake med mål og assist da Leicester vant

Jamie Vardy kom inn 18 minutter før full tid og bidro med mål og assist da Leicester slet seg til 2-0-seier borte mot Burnley i Premier League.

Av NTB | 01.03.2022 22:51:07

Sport: Vardy har vært savnet i sitt skadefravær, og han viste hva han betyr for Leicester-laget da han kom inn for Patson Daka i en til da målløs kamp mot et nedrykkstruet og hardt kjempende hjemmelag.

Kasper Schmeichel skal ha en stor del av æren for det første målet, som ble satt inn av James Maddison i det 82. minutt. På en Burnley-kontring måtte dansken utenfor eget felt for å klarere. Det gjorde han rett foran skotuppen på motspilleren, men han nøyde seg ikke med å måke ballen opp på tribunen.

Klareringssparket fant Vardy på løp mot hjemmeforsvaret. Han vendte og la tilbake til Maddison, som fra drøyt 20 meter plasserte ballen pent inne ved stolpen.

– Jeg har ventet lenge på dette. Det er tøft å få alvorlige skader. Å vinne i comebacket og være involvert i begge målene føles godt, sa Vardy til BBC.

– Jeg måtte ta det rolig i ni uker, og så brukte jeg fire uker på å trene meg opp igjen. Jeg var veldig ivrig etter å komme inn, men jeg har bare vært i full trening i fire dager, så jeg måtte være tålmodig.

– Det er bra, men det betyr vel at jeg ikke scoret nok før jeg var 30, sa Vardy.

Nick Pope i Burnley-målet holdt laget sitt inne i kampen lenge, men han kunne ikke sikre det som ville vært et kjærkomment poeng.

I siste ordinære minutt var Vardy våkent framme ved lengste stolpe da Harvey Barnes kom rundt på høyresiden, og han kunne nikke 2-0 i åpent mål. Omsider kunne Leicester feire sin første serieseier i 2022.

Med scoringen slo han Ian Wrights rekord for flest Premier League-scoringer etter fylte 30 år. Vardy, som er 35 år gammel, er nå oppe i 94.

(©NTB)