Menu
I børsnotering prises oljeselskapet Vår Energi opp mot 79 milliarder kroner. Foto: Erik Johansen / NTB

Vår Energi prises til opp mot 79 milliarder kroner i børsnotering

Aksjeverdien i oljeselskapet Vår Energi prises nå til mellom 70 og 79 milliarder kroner. Selskapet noteres på Oslo Børs om kort tid.

Av NTB | 04.02.2022 07:50:38

økonomi og næringsliv: Vår Energi ASA er et av de største uavhengige oppstrøms olje- og gasselskapene på norsk kontinentalsokkel. Fredag lanserte selskapet sitt offentlige tilbud om nedsalg av aksjer og påfølgende notering på Oslo Børs.

Ifølge en pressemelding er det ventet at selskapets aksjer vil være notert for betinget handel på Oslo Børs fra 16. februar, med forbehold om nødvendige godkjenninger og gjennomføring av aksjenedsalget.

Aksjene tilbys for mellom 28 og 31,50 kroner per aksje, tilsvarende en egenkapitalverdi på mellom 70 milliarder kroner og 79 milliarder kroner.

I dag eier Eni 69,85 prosent av aksjene i Vår Energi, mens Hitecvision sitter på 30,15 prosent. De to selskapene skal i forbindelse med børsnoteringen selge til sammen 220 millioner aksjer. Det ligger også en opsjon på å øke nedsalget med ytterligere 55 millioner aksjer, fordelt likt mellom seg.

Nedsalget omfatter 8.8 prosent av totalt antall utestående aksjer, før eventuelt bruk av opsjoner for økt nedsalg og overtildeling, og opptil 12.7 prosent av antall utestående aksjer når man inkluderer økt nedsalg og overtildeling. Selskapet opplyser at de venter at Oslo Børs vil gi unntak fra regelen om 25 prosent fri flyt.

(©NTB)

Flere nyheter: