reklame for smiaa
Menu
En mannekeng står omgitt av knust glass etter sammenstøt i Stepanakert i Nagorno-Karabakh lørdag. Søndag melder regionens forsvarsdepartement at 40 soldater fra regionen er drept etter ytterligere konfrontasjoner søndag. Foto: David Ghahramanyan, NKR InfoCenter / PAN Photo via AP / NTB

Våpenhvilen er brutt i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan og Armenia beskylder hverandre for å ha brutt den humanitære våpenhvilen i Nagorno-Karabakh bare timer etter den trådte i kraft.

Av NTB | 18.10.2020 10:07:59

Krig og konflikter: 40 soldater fra Nagorno-Karabakh-regionen er søndag morgen drept etter sammenstøt med aserbajdsjanske styrker, ifølge forsvarsdepartementet i den selvstyrte regionen, melder Reuters.

Pressetalskvinnen til den armenske forsvarsministeren skrev i halv 2-tiden natt til søndag på Twitter at Aserbajdsjan hadde brutt våpenhvilen.

Ifølge henne begynte aserbajdsjanerne å kaste artillerigranater allerede fire minutter etter midnatt da våpenhvilen trådte i kraft. De har også fyrt av raketter, står det videre.

Aserbajdsjans forsvarsdepartement melder imidlertid at det var armenske styrker som først brøt våpenhvilen. Ifølge departementet skal armenerne ha brukt granatkastere og åpnet artilleriild, skriver det aserbajdsjanske nyhetsbyrået APA.

Kort tid etter at en første våpenhvile trådte i kraft forrige helg, beskyldte partene hverandre for å bryte den.

Før de ble enige om den siste våpenhvilen, ble det lørdag meldt at minst tolv sivile var drept og over 40 såret i et armensk rakettangrep mot et boligområde i byen Ganja i Aserbajdsjan.

Flere boligblokker ble lagt i grus i angrepet, som kom timer etter ny skyting mot Stepanakert, den største byen i utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjanske styrker antas å ha stått bak dette.

(©NTB)

Flere nyheter: