Menu
En rakett blir skutt mot Israel fra Gaza søndag. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Våpenhvile i Gaza fra sent søndag kveld

Israel og Den palestinske militsgruppen Islamsk hellig krig (Jihad) er enige om våpenhvile i Gaza. Israel bekrefter at våpenhvilen starter klokken 22.30 søndag.

Av NTB | 05.08.2022 22:20:43

Krig og konflikter: Flere medier har meldt at en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) skulle tre i kraft søndag kveld. Den ble først bekreftet av Islamsk hellig krig, og siden også av Israel.

Egypt har vært mekler mellom partene, og foreslo at våpenhvilen skulle starte 22.30, noe Israel bekrefter vil skje.

– Vi kan bekrefte at våpenhvilen vil tre i kraft klokken 23.30 (lokal tid). Israel vil takke Egypt for innsatsen. Dersom våpenhvilen blir brutt, forbeholder Israel seg retten til å komme med gjengjeldelser, heter det i en uttalelse fra statsminister Yair Lapids kontor.

Al-Saadi er blant de mer høytstående personene i Islamsk hellig krigs politiske avdeling. Han ble nylig pågrepet på den okkuperte Vestbredden. Militssoldaten Awadweh er også i israelsk fangenskap.

Det totale dødstallet skal nå være minst 41 siden konfliktens utbrudd fredag, flere av dem barn. Minst 311 skal være såret i angrepene.

Israel har hevdet at noen av de drepte ble ofre for feilslåtte raketter fra Islamsk hellig krig.

Israel har rettet angrepene mot Islamsk hellig krigs stillinger i Gaza, og den militante gruppen har svart med å avfyre hundrevis av raketter tilbake.

– For kort tid siden ble ordlyden i den egyptiske våpenhvileavtalen ferdig. Avtalen inneholder egyptisk forpliktelse om å jobbe for løslatelsen av to fanger, Bassem al-Saadi og Khalil Awadweh, sier det høytstående Islamsk hellig krig-medlemmet Mohammad al-Hindi i en uttalelse.

Reuters meldte tidligere søndag at våpenhvilen skulle starte klokken 20 lokal tid (19 norsk tid). I mellomtiden har det imidlertid skjedd flere kamphandlinger med ti drepte, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Flere nyheter: