Menu
Erik Botheim (i midten) scoret for Norge i kampen mot Kroatia fredag. Foto: Annika Byrde / NTB

Vanvittig snuoperasjon ga norsk 3-2-seier over Kroatia – har EM-skjebnen i egne hender

Det så lenge ut til at Norges U21-gutter skulle tape for Kroatia, men overtidsmål fra Jesper Daland og Jørgen Strand Larsen sikret en svært viktig 3-2-seier.

Av NTB | 03.06.2022 20:01:13

Sport: Med det er Norge ett poeng bak Kroatia med to kamper igjen å spille. Seirer over Finland og Aserbajdsjan sender Norges U21-lag til mesterskapet neste sommer. Kroatia har en kamp igjen å spille og har ikke skjebnen i egne hender.

Finland slo Østerrike 3-2 og er også med i kampen om EM-spill. De kan sikre omspill om de vinner mot Norge og Aserbajdsjan.

Kroatia gikk opp i både 1-0 og 2-1 på Marienlyst i Drammen, men på overtid snudde Norge alt på hodet.

– Det kommer høyt oppe på hva jeg har opplevd. Helt utrolig. Vi skal til EM, det har vi sagt hele veien. Jeg er så jævla stolt at jeg har ikke ord, sa matchvinneren til VGTV etter kampen.

– Det blir to tøffe kamper, men nå skal vi hvert fall ikke stå med lua i hånden.

– Vi spiller veldig bra, og det er superfortjent. Jeg er veldig stolt, sa Botheim.

– Det er noe med den gjengen her. De har gjort dette før, og de har en sinnssyk moral. Det er fortjent at vi vinner, sa trener Leif Gunnar Smerud.

– Nå venter en tøff kamp i Finland, fortsatte han.

Etter 80 minutter satte Roko Simic inn 2-1 på en flott pasning fra Sucic.

Etter mye Norge-press fikk de til slutt uttelling da Daland og Strand Larsen sendte laget til himmels.

Den siste scoringen fra Strand Larsen kom fem minutter ut i tilleggstiden. Nederland-proffen fikk åpent mål på bakerste stolpe og gjorde ingen feil. Fire minutter før hadde Daland stanget inn utligningen.

Kaptein Erik Botheim sto for den første norske scoringen før pause. Han har knapt spilt i 2022 og er for tiden klubbløs. Nylig avbrøt han kontrakten med russiske Krasnodar.

Luka Sucic sendte kroatene i ledelsen etter kun fem minutters spill, før kaptein Erik Botheim utlignet en halvtime senere med en flott stupheading.

(©NTB)