Menu
Alexander Isak etter å ha bommet på sin store mulighet i den første omgangen. Foto: Jose Manuel Vidal / Pool via AP / NTB

Vanvittig sjansesløseri da Sverige delte poengene med Spania

Spania skapte mest, men det var Sverige som hadde de aller største sjansene i EM-oppgjøret i Sevilla mandag. På nærmest uforståelig vis endte det 0-0.

Av NTB | 14.06.2021 23:07:44

Sport: Både i den første og i den andre omgangen var det de gulkledde svenskene som hadde den største muligheten.

– Vi møter Spania i 32 graders varme, og så ballsikre som de er, er man fullstendig naive hvis man tror man skal spille dem ut. Vi gjennomførte planen vår på en bra måte, sa Sveriges landslagssjef Janne Andersson til SVT.

– Ser man på målsjanser, skapte man noen muligheter i denne kampen også. Alex (Isak) og Marcus (Berg) hadde én fantastisk hver, og Spania skapte noen. Som helhet skammer jeg meg ikke det minste over dette poenget, fortsatte han.

Andersson hyllet laget sitt for moralen det viste. Også Manchester United-stjernen Victor Lindelöf var fornøyd.

– Dette var en veldig vrien kamp. Vi visste at vi spilte mot en veldig sterk motstander, og det å få et uavgjortresultat føles fantastisk. En god dag, sa han ifølge BBC.

Like før pause fikk Alexander Isak – etter litt om og men – skutt fra fem-seks meter, etter å ha kranglet med seg ballen inn i Spanias 16-meter. Ballen traff Marcos Llorente på streken, gikk deretter i stolpen, før den endte i hanskene på en i utgangspunktet utspilt Unai Simon i Spania-målet.

Også etter pause var Sverige farligst. Etter timen slo Isak inn på bakerste stolpe til Marcus Berg, som bare skulle bredside ballen i åpent mål. Men på uforståelig vis skjøt Krasnodar-spissen utenfor fra to-tre meter.

Foruten de to gigantmulighetene var Spania det beste laget og hadde ballen mest, og mot slutten skapte spanjolene et knippe meget gode sjanser. Men scoringer ble det ikke av stormløpet. Kampen endte målløst.

Åtte minutter før pause fikk Álvaro Morata en enda større sjanse. Sveriges midtstopper Marcus Danielsson bommet da han skulle ta ned en ball, hvilket gjorde at Morata kom alene med Olsen. Avslutningen fra spissen snek seg en liten centimeter utenfor mål.

Den største muligheten før pause fikk Sverige og Alexander Isak, men situasjonen endte med redning på strek.

Utenom det hadde Sverige nok med å forsvare seg, og hadde bare rundt 20 prosent ballbesittelse den første omgangen.

73 minutter var spilt da Olmo var på farten igjen. Marcos Llorente slo inn fra venstre og fant Olmo, som skjøt med god retning mot mål. Forsøket ble stoppet på fem meter av Mikael Lustig.

På tampen hadde Spania ytterligere to store muligheter. Først fikk Gerard Moreno heade upresset fra fire-fem meter, men keeper Olsen vartet opp med en kjemperedning.

93 minutter var unnagjort da Jordi Alba slo inn og fant Pablo Sarabia, som så ut til å bli overrasket da ballen havnet i kneet på innbytteren på fem-seks meter. Olsen kunne dermed redde enkelt og bruke god tid på utsparket.

Sverige møter Slovakia i den andre gruppespillskampen fredag, mens Spania møter Polen lørdag.

Det kunne endt med scoringer begge veier i Sevilla, og Sverige kunne ha tatt alle tre poengene.

Spania skapte en stor mulighet etter 16 minutter. Dani Olmo gikk til værs i boksen og fikk god klem på headingen, men Robin Olsen vartet opp med en kjemperedning da han nærmest hentet ballen ut av mål.

Spania fortsatte å ha mye ball i den andre omgangen, men igjen var det Sverige som var farligst. Marcus Berg bommet på åpent mål og burde scoret etter litt over timen spilt.

(©NTB)

Flere nyheter: