Menu
Vannstanden på Bryggen i Bergen i natt ble ikke så dramatisk som det var snakk om. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Vann i flere bygninger som følge av høy vannstand

Flere bygninger i Stavanger sentrum har i løpet av natta fått vann i kjelleren på grunn av ekstremværet Didrik. Flere bygninger er også rammet i Mandal.

Av NTB | 15.01.2020 02:54:49

Ulykker og naturkatastrofer: Litt før midnatt sa beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune til Stavanger Aftenblad at vannet har steget betraktelig mer enn prognosene tilsa.

Om lag to timer senere trakk vannet seg tilbake.

– Det har vært veldig stille og rolig. Det har vært langt mindre enn det værmeldingen tilsa. Det har likevel vært noe småtteri, sier vaktleder Stein Arild Egeland i Stavanger brannvesen til NTB.

– Fem til seks bygninger har fått vann i kjelleren i Stavanger, men det er lite ut fra hva værmeldingen meldte, sier Egeland.

I byen var det langt ut såkalte flompølser for å beskytte bygningene mot vannet.

To restauranter ved Elvepromenaden i byen har også fått vann innendørs. Daglig leder for Bredden Bar og Hygge, Jens Damkås, prøve i natt å børste ut det meste.

Vannet ligger også tett opp mot sjøboder på Flekkerøy, skriver avisen.

– Det har ikke vært så høy vannstand som det har blitt skissert. Lenger sør i fylket er det derimot vannstanden høyere, sier vaktkommandør Helge Lund i brannvesenet i Bergen til NTB.

I Bjørnefjorden kommune er fire-fem brannbiler på jobb. Blant annet har en elv gått over sine bredder, og en fritidsbåt har gått ned ved Katvik ferjekai.

– Og i Kvam har et hotell fått vann og kloakk i kjelleren, sier Lund.

– Sånn som det ser ut nå, har vi ikke hatt det store hendelsene, for å si det sånn, og heldigvis for det, sier vaktkommandøren.

I Vestfold ble fylkesvei 3056 mellom Strandpromenaden og Kilen ble litt før klokken 2 stengt som følge av flom.

Ekstremværet Didrik har fått rødt farevarsel. Det er ventet ekstremt høy vannstand i Sunnhordland, Rogaland, Agder og Hardanger, mens det er ventet svært høy vannstand for Møre og Romsdal, Vestland utenom Sunnhordland, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

Fædrelandsvennen skriver at flere bolighus i Mandal i Agder er rammet av stormfloen. Det er så langt ukjent hvilke skader boligene kan ha fått.

Bryggen i Bergen ble stengt tirsdag kveld. Det ble lagt ut sandsekker og lenser, men i 2-tiden pakket brannvesenet sammen.

Bilder som Bergens Tidende publiserte i 1-tiden, viser at båtene er på samme høyde som Alvøen kai.

(©NTB)

Flere nyheter: