Menu
Gustav Wikheim vet ikke hvor vandrepokalen er. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Vandrepokal «forsvant» i fotballproffens flyttelass – måtte kjøpe ny

Gustav Wikheim fikk vandrepokalen som beste spiller i den danske cupfinalen forrige sesong. Onsdag skulle pokalen leveres videre. Da var den «borte».

Av NTB | 02.07.2020 10:32:55

Sport: Ifølge danske Tipsbladet ble det hektisk aktivitet i forkant av onsdagens cupfinale i Parken da det ble klart at vandrepokalen til «Årets Pokalfighter» ikke lot seg spore opp.

Wikheim fikk den tradisjonsrike pokalen etter at Midtjylland vant forrige sesongs cupfinale, men verken nordmannen eller klubben hans var klar over at trofeet skulle leveres tilbake. Etter sesongslutt forlot så Wikheim Midtjylland til fordel for klubben Al Fateh i Saudi-Arabia.

– Jeg hadde den i Danmark, men da jeg flyttet til Saudi-Arabia, flyttet kjæresten min til Norge, og vi pakket ned alle tingene våre. Den ligger sannsynligvis i bunnen av (flytte)kassene, men jeg vet ikke hvor den er, sier den tidligere Strømsgodset-profilen til Tipsbladet.

Det er det danske sportsjournalistforbundet som står bak utdelingen av «Årets Pokalfighter». Da det ble klart at vandrepokalen var på avveie, ble det tatt en rask beslutning om at eneste utvei var å kjøpe en ny.

Det nye trofeet nådde fram akkurat i tide til onsdagens finale mellom Aalborg og Sønderjyske. Den endte for øvrig med 0-2-tap for Iver Fossum og Aalborg.

Kampen i Esbjerg vil imidlertid bli husket fordi den flere ganger måtte stanses som følge av at uregjerlige supportere på tribunene forbrøt seg mot smittevernreglene som var gjort gjeldende for arrangementet. Spillerne forlot banen to ganger, den andre gangen etter at sikkerhetsvaktene slet med å få kontroll på supporterne. 1750 tilskuere fikk slippe inn på arenaen.

Gustav Wikheim får beholde den «forsvunnede» vandrepokalen dersom den skulle dukke opp igjen.

I tillegg til å spille for Strømsgodset har 27-åringen en fortid i belgiske Gent.

(©NTB)

Flere nyheter: