Menu
Annemiek van Vleuten fikk omsider sin olympiske gullmedalje etter seier i temporittet onsdag. Foto: Thibault Camus, AP / NTB

Van Vleuten utklasset alle: – Nå er jeg nummer én, hva?

Annemiek van Vleuten fikk omsider sitt OL-gull etter at hun utklasset rivalene itemporittet i Tokyo-lekene onsdag.

Av NTB | 28.07.2021 11:54:41

Sport: Søndag syklet 38-åringen jublende over mål i den tro at hun hadde vunnet fellesstarten etter å ha rykket fra det alle trodde var tetgruppen. Nederlenderne og de fleste andre i feltet hadde gått glipp av at østerrikske Anna Kiesenhofer aldri var blitt innhentet etter et tidlig brudd.

– Jeg visste det ikke. Jeg tok feil, sa van Vleuten da hun fikk beskjed om at Kiesenhofer allerede var i mål som olympisk mester.

Onsdag var det ingen tvil. Van Vleuten slo nærmeste rival, sveitsiske Marlen Reusser, med nesten ett minutt. Anna van der Breggen tok bronse

– Nå er jeg nummer én, hva, ropte van Vleuten da hun krysset mål.

– Jeg ser ikke på dette som en revansj for det som skjedde søndag. Jeg har avstått fra å se hva folk melder i sosiale medier. Konklusjonen jeg trakk av fellesstarten var at jeg er i mitt livs form, sa hun.

For fem år siden pådro hun seg tre brudd i ryggsøylen og en kraftig hjernerystelse da hun veltet stygt i en utforkjøring mens hun ledet fellesstarten i Rio de Janeiro-OL. Hun stupte med hodet først i en betongvegg.

I søndagens fellesstart var hun en tur i asfalten før hun hentet seg inn igjen og stakk fra feltet på slutten av rittet. Hun trodde det holdt til gull, men det ble bare sølv.

Onsdag fikk hun omsier sitt gull, etter å ha ledet ved samtlige passeringer.

Inntil onsdag så det ut som det hvilte en OL-forbannelse over van Vleuten.

Katrine Aalerud hadde startnummer 18 og fullførte den 22,1 kilometer lange løypa på 34 minutter, 33 sekunder og 38 hundredeler. Det var godt nok til en 20.-plass. Opp til topp ti var det i underkant av to minutter. Totalt 25 syklister stilte til start.

(©NTB)

Flere nyheter: