Menu
Mathieu van der Poel vant Dwars door Vlaanderen onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Van der Poel vant Dwars door Vlaanderen

Mathieu van der Poel nedkjempet bruddkamerat Tiesj Benoot og vant sykkelrittet Dwars door Vlaanderen (Tvers gjennom Flandern) i Belgia onsdag.

Av NTB | 30.03.2022 17:34:31

Sport: Den nederlandske Alpecin-rytteren startet spurten tidlig, og den belgiske hjemmefavoritten Benoot (Jumbo-Visma) orket ikke å svare. Briten Thomas Pidcock (Ineos) vant spurten om tredjeplass.

– Jeg måtte i kjelleren. Jeg følte meg bra, men jeg var nok ikke den sterkeste i ledergruppa. Jeg holdt på å bli hektet av noen ganger, og det gjorde vondt å tette lukene, men jeg gjorde alt riktig mot slutten, sa van der Poel i seiersintervjuet.

– Bruddet var veldig bra. Det var mange sterke ryttere som samarbeidet godt, og da ble det umulig å hente oss inn. Tiesj var en av de sterke, og han fortjente 2.-plassen.

En massevelt ved foten av Berg Ten Houte forsinket forfølgerne. Tadej Pogacar var blant dem som ble hektet av og aldri kom seg opp igjen.

– Jeg fikk min første smak av de belgiske brusteinene i dag. Det var langt fra lett, sa Pogacar.

Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen var i samme gruppe og fikk henholdsvis 52.- og 57.-plass.

Erik Nordsæter Resell ble beste Uno-X-rytter på 79.-plass. Han var nest best i spurten i den siste store gruppen, 8.43 minutt etter vinneren.

Søndag venter et enda større ritt i Flandern med Ronde van Vlaanderen.

Det var åtte mann i det avgjørende bruddet. Mange prøvde å stikke fra mot slutten, men det var Benoot og van der Poel som lyktes halvannen kilometer før mål.

Alexander Kristoff var blant deltakerne i rittet. Han ble hektet av da han fikk mekaniske problemer, men han ble nummer tre i spurten i et stort felt som kom i mål 4.12 minutter etter vinneren og fikk 31.-plass. Det gjorde ham til beste nordmann.

Chiara Consonni fra Italia vant kvinnenes utgave av Dwars door Vlaanderen. Susanne Andersen var med i tetgruppa og kom inn til 13.-plass. Mie Bjørndal Ottestad på 39.-plass var snaut tre minutter bak.

(©NTB)

Flere nyheter: