reklame for smiaa
Menu
Donny van de Beek er klar for Manchester United. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

Van de Beek ble Solskjærs første sommersignering

Nederlandske Donny van de Beek er klar for Manchester United. Han hentes til klubben fra Ajax og har signert en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år.

Av NTB | 02.09.2020 18:38:28

Sport: Det opplyser United på sitt nettsted. Den 23 år gamle midtbanespilleren blir dermed Ole Gunnar Solskjær første forsterkning i sommerens overgangsvindu.

– Donny har alle de tekniske ferdigheter som skal til for å prestere i dette laget, og han har også personligheten som skal til for å lykkes i Manchester United, sier Solskjær.

– Hans evne til å se rom, time bevegelsene og lese spillet kommer til å komplementere kvalitetene vi allerede har i midtbaneleddet, og han gir oss større valgmuligheter i den lagdelen.

Van de Beek er i øyeblikket på landslagssamling i hjemlandet.

– Alle har snakket om hvor fantastisk atmosfæren på Old Trafford er, og jeg gleder meg til å oppleve det straks det er trygt for publikum å vende tilbake. Laget har noen av verdens beste midtbanespillere, og jeg vet at jeg kan lære av dem og ta med mine egne styrker inn i gruppa.

Solskjær har overbevist ham om sitt prosjekt.

– Jeg har snakket med manageren om hans visjoner for laget. Jeg kan ikke vente med å være en del av den reisen, sier nysigneringen.

Van de Beek har vært en viktig brikke for Ajax. I 2018/19-sesongen bidro han sterkt til at klubben nådde semifinalene i mesterligaen. De siste tre sesongene har han stått bak i alt 40 mål.

23-åringen skal tidligere i år ha vært ønsket i Real Madrid, men overgangen ble aldri noen realitet.

Van de Beek har vært i Ajax-systemet gjennom hele sin karriere. Debuten på seniorlaget fikk han i 2015. Midtbanespilleren står med ti landskamper for Nederland.

Han har også kamper for en lang rekke aldersbestemte landslag.

– Jeg kan ikke begynne å forklare hvor utrolig det er å få sjansen til å slutte seg til en klubb med så fantastisk historie. Jeg vil takke alle i Ajax. Jeg vokste opp der, og jeg vil alltid ha sterke bånd til klubben, men nå er jeg rede til å ta neste steg i min karriere og prestere på høyeste nivå, sier van de Beek.

Ifølge Sky Sports er prislappen for nederlenderen rundt 400 millioner kroner, og i tillegg kommer ytterligere 50 millioner i potensielle tilleggsutbetalinger på et senere tidspunkt. Klubbene ble enige om pris sist helg.

(©NTB)

Flere nyheter: