reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Erik Valnes vant Toppidrettsveka, men måtte slite med å holde Simen Hegstad Krüger bak seg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Valnes vant Toppidrettsveka sammenlagt – kanonløpet til Krüger holdt ikke

Simen Hegstad Krüger gikk veldig fort på den avsluttende 15 kilometeren i Toppidrettsveka, men favoritten Erik Valnes slet seg inn til seieren til slutt.

Av NTB | 22.08.2020 19:08:03

Sport: Valnes ble utnevnt til klar favoritt før løpet av både Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som lå på henholdsvis 2.- og 3.-plass før intervallstarten lørdag.

Det var ingen som hadde tippet Valnes før Toppidrettsveka startet. Heller ikke ham selv.

– Det var artig dette. Men det er rulleski, og det er ingen hemmelighet at jeg får litt ekstra igjen som på Hitra. Jeg har bra styrke i kroppen, og rulleski passer meg godt. Det ligger nok noe der, sa Vales til NTB.

Men det var Simen Hegstad Krüger som skulle gi Valnes tøffest kamp, for Oslo-gutten var langt sterkere enn de andre i teten på Toppidrettsvekas avslutningsetappe og endte på 2.-plass bak Valnes.

I utgangspunktet betyr ikke en sammenlagtseier så altfor mye, ifølge Valnes.

– Dette betyr ikke mye, men det er artig å kjenne at kroppen fingerer såpass bra på et slikt nivå.

Valnes var veldig sliten mot slutten, men tidsforskjellen ned til Krüger var nok til at 24-åringen fra Sørreisa vant forholdsvis komfortabelt til slutt, drøyt 18 sekunder foran Krüger.

Krüger fullførte sin første Toppidrettsveka.

– Det er denne dagen jeg setter høyest. Det er dette som er mest likt det jeg kan gjøre det bra på til vinteren. Det var en småtøff løype i skøyting. Det er en 15 kilometer fri teknikk i VM i Oberstdorf som lokker. Da er dette en viktig test selv om vi snakker om asfalt og rulleski, sa Krüger til NTB.

– Jeg synes det. Det er bra nok nå, men det handler fortsatt om å få lagt ned tilstrekkelig med trening fram mot vinteren. Det gjelder å ikke ta ut altfor mye i de månedene som kommer, sa Krüger.

Harald Østberg Amundsen var nest raskest på etappen og var veldig nær ved å ta en pallplass foran Klæbo. 21-åringen fra Asker endte et knapt halvsekund bak Klæbo i sammendraget.

Krüger lå hele 1.42 bak Valnes fra start, men med snaut fem kilometer igjen var han bare 41 sekunder bak og var også i ferd med å ta igjen Klæbo på 2.-plass.

Krüger gjorde det også skarpt under Blinkfestivalen. Lyn-løperen har hatt en god sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: