Menu
Opposisjonsleder Benny Gantz, som leder sentrumsalliansen Blå og hvit, avga sin stemme sammen kona Revital i et valglokale i Rosh Haayin mandag. Foto: AP / NTB scanpix.

Valget i Israel er i gang

Valglokalene har åpnet i Israel, der det skal velges ny nasjonalforsamling for tredje gang på ett år.

Av NTB | 02.03.2020 09:01:28

Politikk: Det ventes å bli et tett løp mellom statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud og sentrumsalliansen til opposisjonsleder Benny Gantz.

Ifølge meningsmålingene kommer ingen av dem til å få flertall i Knesset. Dermed ligger det an til at det politiske kaoset i landet kan fortsette også etter dette valget.

Israel har 6,4 millioner stemmeberettigede, men det er usikkert hvor stor valgdeltakelsen vil bli. Det er ventet valgdagsmålinger umiddelbart etter at valglokalene stenger klokken 22 lokal tid. De endelige resultatene vil trolig være klare tirsdag morgen.

Opptakten til valget har vært preget av at Netanyahu er tiltalt for bestikkelser og svindel. Statsministeren skal etter planen møte i retten 17. mars, men vinner han valget, er det ventet at han igjen vil be nasjonalforsamlingen om immunitet.

Netanyahu har håpet på politisk drahjelp fra den såkalte fredsplanen til USAs president Donald Trump, som åpner for at Israel kan annektere områder på den okkuperte palestinske Vestbredden. Meningsmålingene tyder imidlertid ikke på at Likud har fått noe kraftig oppsving.

(©NTB)

Flere nyheter: