reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sherida Spitse hever pokalen etter at Vålerenga ble seriemester for første gang med 4-0-seieren mot Arna-Bjørnar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vålerenga tok historisk seriegull: – Det er fortjent

Vålerenga sikret seg sin første tittel i Toppserien noensinne da de blåkledde gjorde jobben med 4-0-seier over Arna-Bjørnar søndag.

Av NTB | 06.12.2020 16:23:13

Sport: Etter seks strake seriegull til LSK Kvinner gikk Vålerenga endelig til topps i Toppserien. Oslo-klubben hadde like mange poeng som Rosenborg, men målforskjellen var fire mål bedre enn trøndernes før søndagens runde.

RBK møtte Klepp borte og vant til slutt sin kamp 2-1, som gjorde at målforskjellen mellom de to lagene endte på sju scoringer til fordel for Vålerenga. Rosenborg endte med det på 2.-plass uten å ha tapt denne sesongen. Ti seirer og hele åtte uavgjort holdt ikke for laget med sitt ferske navn. Avaldsnes kapret tredjeplassen.

Dermed kunne spillerne ta på seg gullhatter og synge for seieren. Vålerenga-kaptein Sherida Spitse, som skal til Ajax etter klubbens to mesterligakamper og cupfinale, var tydelig rørt før de mottok pokalen som er beviset på at de er årets seriemestere.

– Det føles helt fantastisk. Det er et års arbeid som kulminerer i dette. Men også en litt tom følelse, for nå er det ferdig, sa trener Jack Majgaard Jensen til NTB.

Dansken roste også sin nederlandske kaptein:

– Hun viser hvor hodet skal være i slike kamper, sa han til NRK.

– Det er sinnssykt deilig. Det er fortjent, selv om det har vært ekstremt jevnt og vi vinner på målforskjell. Vi vinner fortjent i dag og gjennom sesongen, sa Vålerenga-forsvarer Andrine Tomter til NTB.

Vålerenga måtte klare seg uten sin danske trio Rikke Madsen, Stine Pedersen og Janni Thomsen siden de var i karantene etter å ha deltatt i EM-kvalifisering for Danmark.

Etter 17 minutter scoret midtstopper Ingibjörg Sigurdardóttir med hodet på en corner. Hun fikk stå merkelig alene og satte inn sitt femte mål for sesongen. Sigrid Heien Hansen hadde to avslutninger de første 45 minuttene som begge gikk i tverrliggeren. På den ene sjansen bommet Njoya Ajara på returen, men kameruneren endte likevel som toppscorer med ti mål denne sesongen.

Arna-Bjørnar var likevel ikke helt ufarlige og skapte et par sjanser i første omgang, men klarte ikke å utnytte noen av dem.

Etter en drøy time spilt var det aldri noen tvil da Vålerenga utnyttet en forsvarsfeil og vant ballen i Arna-Bjørnars 16-meter. Celine Bizet Ildhusøy satte inn returen på Ajaras avslutning. Det skulle ikke blitt godkjent, for Ajara var i offsideposisjon da hun fikk ballen.

RBK tok ledelsen tidlig i 2. omgang mot Klepp da Lisa Marie Utland pirket inn ballen på en corner. Celine Emilie Nergård la på til 2-0 etter 67 minutter, men det var for lite og for sent. På tampen reduserte Ingeborg Skretting for Klepp.

I Oslo hadde samtidig Vålerenga full kontroll på sitt oppgjør. Spenningen om gullet var aldri helt til stede etter de blåkleddes gode start på kampen. Til slutt kunne spillerne endelig slippe jubelen løs og feire klubbens første seriegull.

Avaldsnes hadde også mulighet til å sikre seg seriegull søndag, men de var avhengig å vinne sin kamp samtidig som VIF og RBK måtte tape. Det gikk ikke veien med hele 0-4-tap for Sandviken.

Men mot Arna-Bjørnar var det ingen tvil, selv uten de danske stjernene. Laget skred til verket med kaptein Spitse etter kun fire minutter. Spitse plasserte et frispark fra 25 meter i mål helt nede ved høyre stolperot.

Da det var mindre enn ti minutter igjen, satte Cathrine Bott inn 4-0 mot et Arna-Bjørnar-lag som mistet mer og mer gnisten.

(©NTB)

Flere nyheter: