reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vålerenga nekter Sherida Spitse å reise på landskamper for Russland. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Vålerenga nekter fem utenlandske spillere å dra på landskamp

Toppserie-klubben Vålerenga nekter fem av sine spillere å dra på landskamper fordi det ville gitt ti dager karantene ved hjemkomst.

Av NTB | 10.09.2020 12:38:44

Sport: – Det vil medføre at alle landslagsspillerne må stå over kampen mot Klepp. Vi kan ikke sitte med halve laget ute når vi skal spille kamper og er i en posisjon til å kjempe om seriegull, sier sportslig leder Eli Landsem til VG.

Tiltaket gjelder nederlandske Sherida Spitse, serbiske Dejana Stefanovic og danskene Stine Ballisager Pedersen, Jani Thomsen og Rikke Marie Madsen som alle skulle spilt kamper i «røde land».

Kampen mot Klepp spiles 27 september. Det er ni dager etter at Serbia og Nederland spiller sine eneste kamper 18. september. For danskene er det verre. Deres andre kamp spilles i Malta 22. september, kun fem dager før kampen mot Klepp.

Uefas reglement tilsier at klubber kan nekte spillerne å reise på landskamp dersom det medfører fem eller flere dager i karantene.

– Vi er presset opp i et hjørne. Vi ønsker jo å hjelpe våre spillere slik at de kan spille for sine land, men slik karantenereglene er kan vi ikke frigi spillerne til landslagene, sier Landsem.

(©NTB)

Flere nyheter: