Menu
Det var feststemning på Brann Stadion da Brann og Vålerenga barket sammen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Vålerenga fikk betalt for å spille på Brann Stadion

Brann måtte legge fram et høyst uvanlig tilbud for å få gjennomført søndagens folkefest ettersom Vålerenga først nektet å spille på Brann Stadion, skriver BA.

Av NTB | 06.06.2022 13:16:08

Sport: – Vi har stilt opp for Vålerenga, slik at begge klubber skulle føle at de hadde fått en maksimal oppladning, sier styreleder i Brann Kvinner, Pål H. Thorsen, til avisen.

Storkampen mellom Brann og Vålerenga ble en real folkefest og ga publikumsrekord i klubbfotballen for kvinner med 10.582 tilskuere. Det ga bergensklubben billettinntekter på over en halv million kroner, men Brann sitter ikke igjen med hele potten.

For Vålerenga kommuniserte at de ikke ville spille på naturgresset på stadion, slik at de skulle få minst mulig bytte av underlag og dermed minimere risikoen for skader.

Brann kom dermed med et tilbud til Oslo-klubben hvor det ble betalt et ukjent beløp, samt at VIF fikk låne gressbanene på Nymark til å trene på.

– Investeringen betalte seg. Jeg kan ikke gå detaljer, men det er vanskelig å få tak i ledig treningstid på naturgressbaner på Østlandet, så vi har bistått med det vi kunne, sier Thorsen, uten å ville røpe beløpet Vålerenga fikk betalt.

Vålerenga har bekreftet overfor Bergensavisen at klubben fikk penger av Brann for å spille på stadion.

(©NTB)