Menu
Vålerenga og Olaug Tvedten ga fra seg viktige poeng i gullkampen i Toppserien med 1-1 hjemme mot Rosenborg lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vålerenga avga poeng mot Rosenborg – uavgjort i storkampen i Toppserien

Vålerenga håpet på tabelltopp inn mot toppoppgjøret mot Brann neste helg, men spilte 1-1 mot Rosenborg i Toppserien lørdag. Trønderne henger med i gullkampen.

Av NTB | 28.05.2022 18:00:57

Sport: Rosenborg ville nærmest blitt hektet av i gullkampen med tap, men var det førende laget på Vålerengas hjemmebane i Oslo. 1-1 gjør at RBK er fem poeng bak serieleder Brann, som topper tabellen med to poeng mer enn VIF.

– De kommer mer og mer inn i kampen og jeg tror vi skal være glade for at vi fikk med oss ett poeng i dag. Rosenborg er ett av de beste lagene og vi forventet en tøff match, sa Vålerengas målscorer Rikke Nygard til NRK etter kampen.

Bortelagets trener Steinar Lein var ikke imponert av det han så fra Vålerenga.

– I dag synes jeg vi er mye bedre. De har gått ut og sagt at de er Norges beste lag, men akkurat i dag var vi mye, mye bedre enn dem og fortjente seieren. Det var egentlig klasseforskjell på lagene i dag, konkluderte Lein.

Rosenborg har én kamp mer spilt enn de to andre gullkandidatene, som møtes neste søndag foran et rekordstort publikum på Brann Stadion.

– Det blir skikkelig kult. Selv som bergenser har jeg aldri spilt på Brann Stadion, sa Nygard.

Før lørdagens kamp i Oslo hadde verken Vålerenga eller Brann avgitt poeng mot andre enn hverandre. Lagene spilte uavgjort 1-1 i Oslo 8. mai.

Samme resultat ble det for Vålerenga mot RBK, i en kamp trønderne fort kunne vunnet.

– Rosenborg er bedre enn oss i dag og så viser den kampen her at vi fortsatt har litt å gå på i forhold til nivået til Brann og Rosenborg. I fjor tapte Vålerenga alle seriekampene mot Brann og Rosenborg, så vi er litt nærmere, sa Vålerenga-trener Nils Lexerød.

Men Rosenborg hadde initiativet i kampen og presset på for utligning etter pause. Den kom etter 65 minutter da Anna Langås Jøsendal avsluttet et flott RBK-angrep med en markkryper i hjørnet bak Vålerenga-keeper Guro Pettersen.

Sistnevnte fikk prisen som banens beste av NRK etter kampen. Hun hadde flere viktige redninger, blant annet etter en heading fra kort hold fra Celine Nergård like før slutt.

– Jeg er fornøyd med redningen, men jeg skulle gjerne hatt tre poeng i dag, sa Pettersen.

Tidligere lørdag meldte Brann at kampen mot Vålerenga allerede har solgt flere billetter enn det som er tilskuerrekorden i Toppserien. Det gjør at bergenseren Nygard gleder seg stort.

Vålerenga tok ledelsen etter 19 minutter da Nygard banket ballen i nettet etter at Elise Thorsnes smalt ballen i stolpen.

(©NTB)

Flere nyheter: