Menu
Valencia må på jakt etter ny klubbpresident. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Valencia fjernet klubbpresidenten etter lekket lydopptak

Den spanske fotballklubben Valencia avskjediget mandag klubbpresident Anil Murthy som følge av en lekket samtale som stilte klubbledelsen i et dårlig lys.

Av NTB | 30.05.2022 18:16:29

Politikk: Valencia bekreftet beslutningen om å avslutte samarbeidet med Murthy i en kunngjøring på sine nettsider.

Grepet ble tatt rundt to uker etter at Murthys omdiskuterte uttalelser om spillere og klubbens økonomiske situasjon, samt hans planer for framtiden, ble kjent. Avisen Superdeporte publiserte da et lydopptak fra en privat middag klubbpresidenten og flere forretningsmenn skal ha hatt i april.

I lydklippet spøker Murthy blant annet med at han kommer til å drepe spilleren Carlos Soler dersom han forlater klubben uten at det genererer en overgangssum. I etterkant av at uttalelsene ble kjent hevdet Valencia-ledelsen at uttalelsene var redigerte og tatt ut av sin kontekst.

Mandag ble likevel Murthy fjernet som klubbpresident. I meddelelsen heter det at fotballtoppens uttalelser «dessverre påvirker klubbens forhold til fansen, myndighetene og samfunnet».

«Styret vil gjerne presisere at innholdet i de lekkede samtalene mellom Anil Murthy og ulike tredjeparter er Anil Murthys personlige synspunkter og ikke tilhører Valencia CF,» skriver styret.

«Styret er av den oppfatning at en endring i lederskap er nødvendig for å gjenvinne tilliten til fansen og samfunnet, og å sette Valencia CF i en posisjon for suksess», står det videre.

Valencia-fansen har rettet hard kritikk mot Murthy og klubbeier Peter Lim i lengre tid. De hevder topplederne har behandlet klubben kun som en bedrift.

I Valencias siste seriekamp for sesongen tidligere denne måneden protesterte tusenvis av fans utenfor Mestalla-arenaen. De vinket med «Lim Go Home»-plakater og ropte at forretningsmannen skulle selge klubben.

Valencia endte på niendeplass i La Liga.

(©NTB)

Flere nyheter: