Menu
Den russiske skipresidenten Jelena Välbe ønsker et eget OL for LHBT-personer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Välbe ønsker eget OL for LHBT-personer: – Trenger ikke å bli påtvunget dette

Russlands skipresident Jelena Välbe vekker avsky med sitt forslag om et separat OL for skeive personer.

Av NTB | 27.10.2022 08:21:09

Sport: – Jeg trenger ikke å bli påtvunget dette og si at jeg bør være tolerant overfor disse menneskene. Hvis de (IOC) vil være tolerante mot dem, så lag egne olympiske leker, så kan de konkurrere mot hverandre. Tro meg, de kommer også til å få tilskuere, sa skipresidenten til avisen Komsomolskaja Pravda, ifølge VG.

Välbe kom med påstander om at menn nå kan konkurrere med kvinner og tror IOC har en «slags global schizofreni».

– De (IOC) har glemt det viktigste olympiske mottoet. Nå dukker det opp nye slagord. Ikke fordi «vi er sammen» betyr at vi er forent, men fordi «vi er sammen» – det er LHBT-personer og noen andre … Nå er det ikke lengre forståelig hvem – menn, kvinner – kvinner, menn – alt er blandet sammen, fortsatte Välbe.

Skipresidentens forslag vekker avsky i LHBT-miljøet. Leder for organisasjonen FRI, Inge Alexander Gjestvang, er likevel ikke overrasket over de russiske holdningene.

– Dette harmonerer dessverre svært godt med russiske myndigheters syn på LHBT-personer. Putin bruker blant annet ord som «perversjoner» og det er ikke overraskende at dette synet også kommer til uttrykk hos representanter for russisk idrett, sier Gjestvang til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: