Menu
Vaksinesamarbeidet Covax, som skal sikre vaksiner til lav- og mellominntektsland, har nådd innsamlingsmålet. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Vaksinesamarbeidet Covax har nådd innsamlingsmålet

Covax har nådd innsamlingsmålet på 9,6 milliarder dollar. Pengene skal sikre vaksiner til 30 prosent av befolkningen i lav- og mellominntektsland.

Av NTB | 11.06.2021 20:07:45

Medisin og helse: – En milepæl som viser at en mer rettferdig fordeling er mulig. Målet er likevel først nådd når folk er vaksinert og også fattige land kan planlegge gjenåpning, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en pressemelding.

Covax har som mål å levere 1,8 milliarder vaksinedoser til 92 lav- og mellominntektsland innen 2022. Så langt har samarbeidet fordelt 81 millioner vaksiner i 129 land. Covax er del av pandemikoalisjonen ACT Accelerator som ledes av Norge og Sør-Afrika.

Norge har overført opsjoner på 1,7 millioner vaksinedoser gjennom Covax. I tillegg bidrar Norge med 1,3 milliarder kroner som gjør at samarbeidet kan levere rundt 25 millioner vaksinedoser til lav- og mellominntektsland.

(©NTB)

Flere nyheter: