Menu
Fullvaksinerte tyskere kan følge grafittens oppfordring om å danse – hele natten gjennom om de så skulle ønske det. De fritas nå fra begrensninger som portforbud, begrenset sosial omgang og generell innreisekarantene. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Vaksinerte tyskere kan feste hele natten og klippe seg uten koronatest

Fullvaksinerte tyskere får unntak fra portforbud og sosiale begrensninger og trenger ikke negativ test for å gå til frisøren. Men de må beholde munnbindet på.

Av NTB | 10.05.2021 14:25:18

Medisin og helse: En ny lov som trådte i kraft søndag gir de vaksinerte mulighet til å leve litt mer fritt. De kan være ute så lenge de vil og med så mange de vil, og de kan altså få klippet håret og plukke opp «klikk og hent»-bestillinger uten å teste seg først.

En annen fordel er at de slipper karantene etter en reise, med mindre de kommer fra land som anses som høyrisikoområder på grunn av nye virusvarianter.

Men selv med vaksine i blodet, må alle tyskere følge regler for sosial distanse og hygiene, inkludert bruk av munnbind der dette er påbudt, blant annet i butikker og på offentlig transport.

I en meningsmåling sier 64 prosent av tyskerne at de vil gå lenger og åpne hoteller, restauranter, kinoer og teatre for vaksinerte.

(©NTB)

Flere nyheter: