Menu
Illustrasjonsfoto: Christophe Archambault / AP / NTB

Vaksinert er smittet i Haugesund

Vaksinen gikk ikke full beskyttelse. I Haugesund er det nå avdekket et tilfelle hvor en vaksinert person er blitt smittet med covid-19.

Av Egil M Solberg | 13.03.2021 00:04:32

Koronapandemi: Haugesunds Avis skriver i dag at de har fått tips om at en person i Haugesund kommune som har tatt vaksinen, har blitt smittet med covid-19.

Jostein Helgeland kan også bekrefte dette overfor avisa, men kan ikke si noe mer om dette tilfellet.

– Men at dette kan skje, har egentlig vært kjent en stund nå. Det som vi ikke vet, er helt hva denne smitten betyr og om de kan smitte videre. Vi regner med at om man er vaksinert og blir smittet, så blir man lite alvorlig syk, sier han til avisa.

Ikke uvanlig med smitte etter vaksinering

På flere sykehjem i Norge er beboere blitt koronasmittet etter at de er blitt vaksinert.

FHI sier til NRK at de registrerer alle disse tilfellene, og at de så langt ikke har mottatt meldinger om alvorlig sykdom hos personer som er fullvaksinert.

– Det tar tid fra man er vaksinert til man bygger opp beskyttelse mot covid-19. Det betyr at det vil være noen som blir syke hvis de blir smittet rett etter at de er vaksinert. Og full beskyttelse har man ikke før det har gått cirka en uke etter at man har fått andre dose, forklarer avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Flere nyheter: