Menu
En kvinne har nettopp fått sin andre vaksinedose, men nå stenger vaksinasjonssentre i India fordi de mangler vaksiner. Foto: Rajanish Kakade / AP / NTB

Vaksinemangel i India – rekordhøyt smittetall

India har for få vaksiner og må innføre strengere restriksjoner for å bremse smitten, som er rekordhøy. I storbyen Mumbai må folk holde seg inne hele helgen.

Av NTB | 10.04.2021 11:32:46

Medisin og helse: Indiske helsemyndigheter oppga lørdag at det er registrert 145.384 nye koronatilfeller i løpet av det siste døgnet. Ikke siden starten på pandemien i fjor har døgntallet vært så høyt.

Smittespredningen er verst i delstaten Maharashtra, der storbyen Mumbai ligger, og nå strammer myndighetene inn slik at spisesteder må stenge og folk ikke får møtes mer enn fem av gangen.

Etter en svært upopulær nedstenging for ett år siden forsøker sentrale myndigheter å unngå en ny nasjonal nedstenging, men i flere regioner ser lokale myndigheter ingen annen utvei.

Smittetallene har eksplodert, og det er mangel både på vaksiner, legemidler og sykehussenger.

Landets innbyggere har lagt bak seg en periode der de kunne senke skuldrene og fikk lov til å delta på store religiøse festivaler, politiske møter og ikke minst cricketkamper, men det har kostet dyrt i form av økt smitte. Denne uken er det registrert om lag en million nye smittetilfeller i landet.

I Mumbai vil folk måtte holde seg hjemme alle helgene i april såframt de ikke må ut for å handle mat og medisiner eller skal på en nødvendig reise.

India ligger på tredjeplass i verden etter USA og Brasil når det gjelder antall registrerte smittetilfeller. 13,2 millioner mennesker har fått påvist koronaviruset, opplyser helsedepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: