Menu
En mann venter på å få en koronavaksine på et apotek i et supermarked i Denver i Colorado. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Vaksinemandat i USA stanses i domstol

En føderal domstol avviste fredag å oppheve en midlertidig suspensjon av Biden-administrasjonens vaksinemandat for ansatte i landets bedrifter.

Av NTB | 13.11.2021 06:38:50

Politikk: Domstolen i New Orleans suspenderte loven lørdag, og dommer Kurt Engelhardt sier at bare tanken på loven har skapt mye uro i økonomien i USA.

Loven innebærer at alle amerikanere som jobber på større arbeidsplasser, må være vaksinert mot koronaviruset fra 4. januar. Om de ikke er vaksinert, må de bruke munnbind og testes hver uke.

Kravet gjelder alle som er ansatt i bedrifter med over 100 ansatte, alle ansatte i helsevesenet, og alle som jobber for selskaper føderale myndigheter kjøper tjenester av.

Advokatene til justisdepartementet og arbeidsdepartementet argumenterte med at en opphevelse av loven bare vil forlenge koronapandemien og koste titalls eller hundrevis av liv hver dag.

Minst 27 delstater har gått til sak i seks føderale domstoler for å stanse vaksinemandatet, som er det mest aggressive grepet USAs myndigheter har tatt hittil for å få opp vaksinasjonsgraden.

Til sammen omfattes mer enn to tredeler av den amerikanske arbeidsstyrken av kravet. I tillegg omfattes mange av lokale og bransjespesifikke krav.

(©NTB)

Flere nyheter: