reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nyheten om at nok en vaksinekandidat er svært effektiv mot koronaviruset, førte til en forsiktig oppgang også på de asiatiske børsene. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Vaksinehåp ga svak børsoppgang i Asia

Nyheten om at nok en vaksinekandidat er svært effektiv mot koronaviruset, ga for det meste oppgang også på de asiatiske børsene.

Av NTB | 17.11.2020 06:37:59

Økonomi og næringsliv: Mandag ble det solid oppgang på det amerikanske aksjemarkedet etter at selskapet Moderna meldte at deres vaksinekandidat er nær 95 prosent effektiv mot koronaviruset. Aksjekursen til Modena selv steg med 9,6 prosent.

Den industritunge Dow Jones-indeksen på Wall Street gikk opp med 1,6 prosent i løpet av mandagen, og endte på 29.950 poeng, som er rekordnivå. Også den brede S&P 500 satte ny rekord, med en framgang på 1,2 prosent til 3.626 poeng.

Oppgangen i det asiatiske aksjemarkedet var tirsdag forsiktig. I Tokyo steg den tonegivende indeksen Nikkei 225 ved åpning og var en kort stund oppe i 26.000 poeng, det høyeste nivået på 29 år. Indeksen falt deretter noe og lå flatt på 25.913 poeng halvveis i handelsdagen.

Den bredere Topix-indeksen steg med 0,22 prosent da handelen åpnet tirsdag.

I Australia steg S&P/ASX 200-indeksen med 0,4 prosent i tidlig handel tirsdag. Hang Seng-indeksen i Hongkong var omtrent flat med 0,2 prosents økning. Det samme var den tonegivende Shanghai Composite-indeksen, før den sank med 0,4 prosent. Også Shenzhen Composite-indeksen duppet tilsvarende.

(©NTB)

Flere nyheter: