Menu
Foto: Kjartan Moe Hustvedt

Våknet opp til LA-skilt i Sveio

Lørdag morgen skal flere bilister på fylkesvei 47 inn til Sveio sentrum ha løftet blikket på noe helt annet. Natt til i dag skal et skilt med påskrevet setning "Welcome to LA" kommet til syne.

Av Daniel DeNiazi | 20.03.2021 20:01:34

Kjartan Moe Hustvedt var en av bilistene som fikk øye på skiltet da han skulle ut for å handle. Han forteller at det skal være plassert skilt ved begge innkjørslene på Fv.47 inn til Sveio sentrum.

– Jeg så skiltet først i Vestavind, og tenkte at jeg kunne ta en tur ut å se, samtidig jeg skal ut å handle med barna. Da jeg kom til stedet og fikk se skiltet synes jeg det var veldig artig. Det blir jo en turistmagnet, sier Hustvedt til Radio Haugaland.

Det var lokalavisen Vestavind som først omtalte saken.

Hustvedt sier at stuntet kan være et politisk budskap, i forbindelse med skolesaken og sentraliseringen som har fått innbyggerne i kommunen til å engasjere seg.

– Jeg tror ikke det er tilfeldig, og det er nok et politisk budskap i forbindelse med skolestruktursaken i Sveio. Det er en het potet, som kan ha vært en av årsakene til at noen har latt seg utøve slike gøyale stunt. Så budskapet kan nok være sentraliseringen som mange på bygdene er i mot.

På bilde kan man se at skiltet er kortere enn de normale skiltene, noe som gjør at folk spekulerer i at bilde er manipulert, men det avviser Hustvedt:

– Bilde er ekte, og det har vist seg at skiltet er kortere enn det som er i normal størrelse.

Hustvedt forteller at i 14-tiden i dag var skiltet fortsatt i syne for bilistene. Ifølge lokalavisen er det fortsatt uklart om hvem som har satt opp det ikoniske skiltet.

Flere nyheter: