reklame for Sheiken Bowling
Menu
Aleksander Aamodt Kilde i aksjon under torsdagens utfortrening i en forkortet løype i Kitzbühel. Arrangøren har store utfordringer foran helgens renn. Foto: Giovanni Auletta, AP / NTB

Værtrøbbel i Kitzbühel – arrangøren kjemper mot vind og snøvær

Torsdag kom det varslede væromslaget i Kitzbühel. Arrangøren håper å gjennomføre helgens verdenscuprenn, men intet er sikkert.

Av NTB | 20.01.2022 16:06:46

Sport: Den siste treningsomgangen i utfor ble gjennomført, men i en forkortet løype. Mens Aleksander Aamodt Kilde var raskest under perfekte forhold onsdag, hadde han bare 39. beste tid torsdag. Italienske Christof Innerhofer var raskest.

Onsdag var kjøretiden nesten to minutter, torsdag drøyt 70 sekunder.

Arrangøren har store mannskaper i aksjon for å preparere løypa for utforrenn fredag og søndag, samt slalåmrenn lørdag. Det må gjøres under strenge smittevernregler, noe som gjør oppgaven enda vanskeligere. Utfordringene er kraftig snøvær og sterke vindkast.

– Værmeldingen slo sokkene av oss, men vi er forberedt og rustet til kamp, sier Jan Überall hos den lokale arrangøren til ORF.

– Men det blir uansett ikke renn mandag, sier Überall.

Allerede onsdag stokket man om på programmet, flyttet slalåm fram til lørdag og utfor til søndag fordi det er varslet mest snø lørdag.

Det kan bli inntil 60 centimeter nysnø å fjerne fra løypa.

– Skrekkscenarioet er at vi må avlyse alt.

På grunn av smittevernregler blir det bare 1000 tilskuere hver dag. Koronatiltakene er strengere i Østerrike enn i Sveits, der det var flere tilskuere forrige helg.

– Vi kjempet for å få publikum overhodet. Utøverne fortjener det.

Norge har to deltakere i fredagens utforrenn. Henrik Røa ble nummer 53 av de 55 som fullførte torsdagens treningsomgang.

Han sier at det kan bli nødvendig å avvikle fredagens utfor i en forkortet løype, kanskje til og med flytte starten nedenfor beryktede Mausefalle. Om det ikke lar seg gjøre å arrangere renn fredag, kan det bli to utforrenn søndag.

– Jeg har tre ganger spurt de ansvarlige om det lar seg gjennomføre. Vi har greid det tidligere, og jeg tror vi kan gjøre det igjen, sier Überall.

(©NTB)

Flere nyheter: