reklame for smiaa
Menu
Vidar Hop er svært kritisk til baneunderlaget på Klosterskogen Travbane lørdag. Her er han under Oslo Grand Prix i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

V75-stevne med trøbbel – hestene prøver igjen

V75-løpene på Klosterskogen Travbane ser ut til å gå som planlagt lørdag, men med forsinkelser. Elendige baneforhold skapte trøbbel i starten av løpsdagen.

Av NTB | 21.11.2020 15:22:59

Sport: Etter et kjørt løp valgte man å stoppe stevnet på grunn av baneunderlaget som mange mente var farlig for hestene.

Det ble så kjørt på en del grus, og dermed kom løp to i gang etter en solid forsinkelse. Det er uklart når V75-veddemålet starter. Det hadde opprinnelig starttid 15.20.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Det er altså så bløtt på bortre langside, og hestene tråkker så langt nedi. De klarte å salte banen på torsdag og begynner å gruse nå når kjøringen er begynt. De burde ha skrapt det av og lagt på grus for lenge siden. Rett og slett en skandale, sa kusken Vidar Hop til Rikstoto Direkte.

– Jeg har beordret en pause slik at vi får kjørt på mer grus og jevnet ut forholdene på bortre langside. Da mener jeg det skal være forsvarlig å kjøre, sa stevneveterinær Per-Ole Tysland kort etter løp en.

Flere hester, blant disse velkjente Lionel, kan bli strøket og ikke komme til start. Det melder Trav- og Galopp-Nytt.

(©NTB)

Flere nyheter: