reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Brannen i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest ble slukket mandag kveld. Det er ennå for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt ned. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB

Uvisst hvor lenge anlegget på Melkøya vil være nedstengt etter brann

Brannen i Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest ble slukket mandag kveld. Det er fortsatt for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt.

Av NTB | 29.09.2020 11:23:34

Økonomi og næringsliv: Equinor vil nå jobbe med å få oversikt over skadeomfanget samt hendelsesforløp og årsakene til brannen. Anlegget ble stengt ned i henhold til beredskapsplanen.

Meldingen om brannen kom rett etter klokka 15.30 mandag. Klokken 23.30 ble den bekreftet slukket.

– Brannen ble slukket i går kveld, og vi jobber for å skaffe oss oversikt over skadeomfanget. Det er fortsatt for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt ned, sier kommunikasjonsrådgiver Eskil Eriksen i Equinor til NTB.

Det er også for tidlig å kunne si hva som var årsak til brannen.

To slepebåter og en supplybåt bidro med slukking fra sjøsiden, mens spesialtrent innsatspersonell fra Equinor bisto nødetatene.

Omtrent samtidig med meldingen om brannen gikk strømmen i Hammerfest sentrum, men det er ikke kjent om de to hendelsene hadde noen sammenheng.

Et granskingslag med Ptils fagfolk startet arbeidet tirsdag, og de bistår også politiet i deres etterforskning.

– Hovedmålet for vår gransking er å finne årsakene til hendelsen og eventuelle lærepunkt, og å dele denne informasjonen med næringen, skriver de.

– Dette var en alvorlig hendelse, som vi nå skal granske for å få klarhet i hendelsesforløpet og årsakssammenhengene. Dette er et arbeid som kommer til å ta tid, sier Eriksen.

Petroleumstilsynet (Ptil) ser alvorlig på det som har skjedd, og har besluttet å iverksette gransking, opplyser tilsynet på sine nettsider.

(©NTB)

Flere nyheter: