Menu
Tre helsearbeidere ansatt i Helse sør-øst er innlagt med blodpropp ved Oslo universitetssykehus kort tid etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Symptomene deres ligner dem man så hos en kvinne som døde av blodpropp i Danmark etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Uvanlige symptomer hos dansk kvinne som fikk blodpropp og døde etter koronavaksine

Kvinnen i Danmark som fikk blodpropp og fredag døde etter AstraZeneca-vaksine, fikk uvanlige symptomer som har likhetstrekk med dem man har sett i Norge.

Av NTB | 14.03.2021 19:38:58

Vitenskap og teknologi: – Sykdomsbildet er høyst uvanlig og blir undersøkt av Det europeiske legemiddelverket (EMA), skriver Lægemiddelstyrelsen i Danmark i en pressemelding.

Kvinnen hadde et lavt antall blodplater, blodpropper i små og store kar og blødninger.

Tilfellene som undersøkes i Norge, omfatter en kvinne i 30-årene som fikk blodpropp og døde etter å ha fått vaksinen til AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Tre yngre helsearbeidere er også innlagt på sykehus med blodpropp etter å ha fått vaksinen.

– Felles for disse pasientene er at de har hatt nedsatt antall blodplater i blodet. Blodpropp og påfølgende hjerneblødning er en sjelden tilstand, opplyste FHI lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: