Menu
Casper Ruud spiller kvartfinale i US Open i kveld. Foto: Eduardo Munoz Alvarez, AP / NTB

Uvanlig stjernefall i US Open – Ruud starter jakten på semifinale

Casper Ruud er førstemann ut i US Open-kvartfinalene i tennis i kveld. Han møter Matteo Berrettini fra Italia. To tungvekternavn er allerede utslått.

Av NTB | 06.09.2022 08:00:45

Økonomi og næringsliv: Ruud spiller kamp én på Arthur Ashe-stadion med første serve 18.00 norsk tid. Det er den største arenaen i tennis når det gjelder tilskuerkapasitet (23.000).

– Det er en stor arena, men jeg vil ikke si at jeg ble påvirket negativt, sa Ruud til NTB etter seieren i fjerde runde.

De to førsteseedede spillerne i singleturneringen, Daniil Medvedev og Rafael Nadal, er begge slått. For første gang siden 2000 går kvartfinalene i US Open uten de to topprankede utøverne.

Den 19-årige spanjolen Carlos Alcaraz er seedet som tredjemann og fortsatt med i turneringen. Han avsluttet sin 1/8-finale klokken 02.24 på natten lokal tid i New York.

Senere tirsdag spiller Nick Kyrgios (Australia) og Karen Khatsjanov (uavhengig) den andre av fire kvartfinaler. Det er vinneren av denne Ruud møter i en eventuell semifinale.

Sluttvinnerne i single er sikret 25,5 millioner kroner. Taperen får halvparten. Dette er hva spillerne (likt for kvinner og menn) er sikret underveis i US Open:

Semifinale: 7,1 mill.

Kvartfinale: 4,5 mill.

4. runde: 2,7 mill.

3. runde: 1,8 mill.

2. runde: 1,18 mill.

1. runde: 784.000.

(©NTB)