Menu
Helseminister Bent Høie (H) sier arbeidsgivere har mulighet til å omplassere uvaksinert helsepersonell. Foto: Torstein Bøe / NTB

Uvaksinert helsepersonell kan bli omplassert

Regjeringen åpner for at arbeidsgivere kan omplassere uvaksinert helsepersonell.

Av NTB | 29.07.2021 16:39:19

Medisin og helse: – I helsetjenesten har arbeidsgiver en mulighet til å for eksempel si til en ansatt som ikke er vaksinert, at de ikke kan jobbe med bestemte pasientgrupper, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagsavisen.

Ifølge Høie har ikke Norge noen generelle tiltak i møte med vaksinemotstandere i Norge, og omplasseringen av ansatte gjelder for alle vaksiner, ikke bare koronavaksinen:

– Arbeidsgiver har større mulighet til å omdisponere ansatte i helsetjenesten enn det man har ellers i arbeidslivet, basert på hvilke vaksiner man har tatt. Dette er ikke bare knyttet til koronavaksinen, men også til andre vaksiner.

Norsk Sykepleierforbund mener at en slik omplassering ikke er noe kontroversielt.

– Vi synes ikke det er noe kontroversielt at arbeidsgiver med begrunnelse i pasientsikkerhet omplasserer helsepersonell som ikke er vaksinert til å jobbe med andre pasientgrupper eller andre oppgaver, sier Kai Øivind Brenden, 2. nestleder i forbundet.

Han understreker samtidig det vil kunne variere med hvilke type pasienter man har ansvar for.

(©NTB)

Flere nyheter: