Menu
Uværet feier inn over Norge lørdag. Storm i kastene og nedbør. Her fra Tromsø havn ved en tidligere anledning, da bølgene slo over moloen. Ishavskatedralen skimtes i bakgrunnen. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Flere fjelloverganger stengt

Med ny storm på Vestlandet og mye nedbør på vei over hele Sør-Norge, er det stengte veier og kolonnekjøring på fjellet. Det er kolonnekjøring over Hardangervidda. men Haukelifjell er åpen.

Av NTB | 11.01.2020 06:39:53

Trafikk: Det er for øyeblikket rødt farevarsel for Indre Fjordane, Voss og Hardanger, der det på grunn av forholdene ventes stor snøskredfare på grunn av fokksnø og våt snø, som kan medføre flakskred lørdag.

Årsaken er et kraftig lavtrykk ved Island som kommer inn i Norskehavet. Dette gir kraftig vind og store nedbørsmengder, opplyser vakthavende meteorolog Camilla Albertsen hos StormGeo til Bergens Tidende.

– Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse, advarer meteorologene på farevarselsidene til Yr.

Varsom.no advarer om flom, sørpe-, jord- og snøskred, i tillegg til vind. Regntøy- eller innehelg, med andre ord.

– Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå skredterreng. Skred kan treffe enkelte skredutsatte veier og en sjelden gang bebyggelse, heter det i anbefalingen.

Langs Vestlandskysten og i fjellet er det vind- og værvarsel på gult nivå svært mange steder.

Etter litt rolig vær tidligere fredag bruste værgudene igjen med fjærene utover kvelden og natta.

(©NTB)

Flere nyheter: