Menu
Uværet var tirsdag over i Buffalo-området vest i delstaten New York, og mange innbyggere begynte på det tunge arbeidet med å måke fram biler. Myndighetene advarer mot fare for ryggskader og hjerteinfarkt. Foto: AP / NTB

Uværet har løyet, men store snømengder skaper vansker i Buffalo

Militærpoliti skal nå bistå det lokale politiet i Buffalo i USA for å hindre at bilister bryter kjøreforbudet som er innført på grunn av store snømengder.

Av NTB | 27.12.2022 19:44:53

Medisin og helse: Buffalo-området har opplevd kraftig uvær i jula, og i enkelte områder er snødybden hele 1,2 meter. Tirsdag snødde det fortsatt litt, men det er meldt mildvær og opp mot 12 varmegrader fram mot helga. Det vil resultere i stor snøsmelting og fare for oversvømmelser.

Store deler av USA har opplevd uvær i julehelgen, og det er meldt om minst 60 omkomne, ifølge kringkasteren NBC.

Den vestlige delen av delstaten New York, der Buffalo ligger, er hardest rammet. Der har minst 34 mennesker mistet livet, ifølge kontoret til ordfører Byron Brown.

Myndighetene har innført kjøreforbud i Buffalo, og det lokale politiet får nå bistand fra militærpolitiet i Nasjonalgarden for å opprette sperringer ved innfartsveiene til byen.

– Det er for mange som ignorerer forbudet, sier en talsmann for myndighetene i Erie County, Mark Poloncarz.

– Flere omkomne er funnet i innesnødde biler, andre liggende i snøfonner og noen fikk hjerteinfarkt da de måket snø, opplyste han på en pressekonferanse tirsdag.

Myndighetene i Erie County gikk samtidig ut med en oppfordring til innbyggerne om faren for overanstrengelse i forbindelse med måking av våt og tung snø.

– Det kan forårsake ryggskader og hjerteinfarkt, lyder advarselen.

(©NTB)

Flere nyheter: