Menu
FOTO: Arne Gunnar Olsen

Uværet gjorde skader lørdag kveld

Et tak blåste av et hus, strømledingen havnet i veibanen og en trampoline ble tatt av vinden. Dette er noen av hendelsen i uværet lørdag kveld.

Av Egil M Solberg | 29.01.2022 23:22:02

Uvær: Allerede lørdag formiddag opplyste kapteinen på Rutebåten til Utsira at de innstilte sambandet for resten av dagen.

Allerede ved 13.30-tiden ble det for krevende å gå til Mortavika i sambandet fra Arsvågen. Reservekaien på Hanasand ble brukt frem til klokken 18. Da ble sambandet helt innstilt.

Like før klokken 15 lørdag ettermiddag måtte brannvesenet rykket ut for å sikre takplater løse takplater hos Rent a wreck i Karmsundgata. Det var plater på undersiden som var i ferd med å falle ned i vinden.

Brannvesenet på Karmøy ble samtidig sendt til Gunnarshaugvegen på Torvastad for å sikre et tak der.

Brannvesenet og politiet har avsluttet på stedet klokken 15.27.

I Gunnarshaugvegen er det et tre som er i ferd med å velte.

I 15-tiden veltet et tre over den ene kjørefeltet på E 39 ved Bråtveit i Sveio. Brannvesenet og en entreprenør ble sendt til stedet for å rydde veien.

Det er ikke meldt om personskader. Vegtrafikksentralen er varslet, og sender personell for rydde opp.

Ved 15.10-tiden måtte brannvesenet på Karmøy sikre en trampoline som hadde vært på luftetur over Vea. Det er uklart hvem som eier trampoline.

Ved 16-tiden lørdag ettermiddag ble Karmsund bro stengt. Da var det for mye vind til at det var trygt å kjøre over.

Ved 19-tiden kom det melding til brannvesenet om at noen takplater hadde falt av et tak i Austre Veaveg på Vea. Omtrent halve taket hadde forsvunnet. Brannvesenet bisto med å sikre resten av taket.

I 19.25-tiden fikk 110-sentralen opplyst at et tak var i ferd med å blåse av i Kirkegaten i Kopervik. Brannmannskaper fra Kopervik-stasjon rykker ut.

Ved 20-tiden rykket brannvesenet på Karmøy ut på meldinger om at et taket holdt på blåse av hos Fagmøbler på Åkra. Den ene veggen hadde rast ut, og deretter løsnet et stillas.

Ved 20.40-tiden ble det meldt om at en blikkplater hadde løsner fra et eldre hus i Gange-Rolvs gate, nord i Haugesund sentrum. Brannvesenet sendte mannskap for å ta en vurdering. Blikkplatene fløy rundt i gaten og traff blant annet en strømledning som slo gnister.

Fikk naboens trampoline inn vinduet

Omtrent samtidig fikk en uheldig beboer på Vormedal naboens trampoline inn gjennom stuevinduet sitt. Det er ikke meldt om personskade i den forbindelse. Trampolinens eier kom til stedet og bistod med å sikre trampolinen og vinduet. De to ordner opp seg imellom.

Ved 21-tiden fløy en trampoline avgårde også i Rogalandsgata i Haugesund. Brannvesenet ble sendt ut for å få kontroll.

Like etterpå måtte brannvesenet i Haugesund bistå med å demontere et drivhus som var i ferd med å forsvinne i vinden.

21.25 sperrer et tre Sirdalvegen ved Indre Leitet. En bil kjørte inn i treet, men ingen personer ble skadet. Bilen fikk mindre materielle skader.

I 21.30-tiden blåste et tre over veien i Skrevegen på fastlandskarmøy.

Omtrent samtidig måtte brannvesenet rykke ut på meldinger fra en nabo som var vitne til at et tak blåste av en bygning i Ørpetveitvegen. Taket hadde hadde havnet i hagen til naboen. Brannvesenet har sikret huset med en presenning.

I 21.45-tiden kom det melding om at det lå en strømledning ned i veibanen på Nordre Liknes veg. Kraftselskapet rykket ut for å ta seg av denne.

Tak blåste av flere steder

I 22.30-tiden blåste et tak av et hus under rehabilitering i Bedehusvegen på Åkra. Et stillas var også i fare for å blåse ut i vegen. Brannvesenet var på stedet til entreprenøren Mesta overtok.

Ved 01.08-tiden kom det melding om at noen takplater hadde blåst av ett låvetak på søre Ferkingstadveg. Mannskaper fra Åkra rykker ut for å sikre taket.

Flere nyheter: