Menu
Viktor Hovland i Orlando sist helg hvor det ble annenplass. Foto: John Raoux / AP / NTB.

Uvær stoppet Hovland – stjerneturnering satt på pause

Styrtregn og torden preger torsdagens åpningsrunde i Players Championship i golf i Florida. Viktor Hovland rakk sju hull før alt ble på satt på vent.

Av NTB | 10.03.2022 18:40:09

Sport: Starten ble først utsatt i én time som følge av uværet. Turneringen kom i gang, men Hovland fikk ikke engang spilt seg halvveis ut på runden før det ble full stopp og behov for å søke ly.

24-åringen fra Oslo er ett slag under par etter sju hull. Han åpnet på 10. hull, og på sitt tredje hull noterte Hovland sin første birdie i den stjernespekkede PGA-turneringen i Ponte Vedra Beach i Florida. De seks øvrige hullene gikk han på par.

Det er uklart når spillet starter opp igjen.

Hovland er rangert som nummer tre i verden. Han har mulighet til å toppe verdensrankingen om alt går hans vei gjennom helgen.

– Det er sykt. Jeg vokste opp i Norge, og da er du ganske langt unna å være verdensener i golf. Jeg sto på Fornebu og klasket baller fem måneder i året. Du blir bedre, men det er kanskje ikke den beste måten å komme deg dit du vil på. Særlig ikke sammenlignet med hva andre juniorer og golfspillere gjør i andre deler av verden, sa Hovland til NTB tidligere i uken.

Players Championship er blant de største turneringene på PGA-touren bak de fire som har major-status. I potten ligger 20 millioner dollar, som tilsvarer 178,5 millioner kroner. Av disse går litt over 32 millioner kroner til vinneren.

(©NTB)