Menu
Illustrasjon fra YR.

Uvær på vei – forventer skader

Forsikringsbransjen forventer skader i forbindelse med uværet som treffer blant annet Haugalandet og Sunnhordland i ettermiddag.

Av Egil M Solberg | 29.01.2022 10:23:01

Uvær: store deler av Sør-Norge blir rammet lørdag ettermiddag.

– Det er meldt storm med opptil orkan i kastene, og vi forventer skader. Folk bør sikre båt og alle løse gjenstander med en gang, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg forsikring.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på nest høyeste nivå for Rogaland, Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark.

Sterkest vind er ventet i Rogaland.

– Så sterk vind er ikke å spøke med, og av erfaring vet vi at det er stor fare for skade på bygninger og infrastruktur.

– Vi anbefaler alle å ta en runde rundt hus og eiendom, og sikre alt som kan løsne og fyke avgårde i stormen. Prøv også å parkere bilen unna trær, og vær forberedt på at strømmen kan bli borte.

– Langs kysten kan bølgene bli svært høye og slå langt innover land, så hold dere unna strandsonen og unngå all ferdsel på sjøen. Det beste og tryggeste er å holde seg hjemme og innendørs i kveld og i natt, sier Brandeggen, som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I høyden og på fjellet kan det bli enda sterkere vind. Det er fare for stengte veier eller kolonnekjøring, og snøfokk vil gi redusert sikt.

Det forventes også kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport, og broer kan bli stengt.

Uværet vil minke søndag morgen, melder Meteorologisk institutt.

Flere nyheter: